+ +++ +

+ +++ +


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αγιογράφηση με graffiti ή "Εκ του καρπού το δένδρον γνωρίζεται..."

+++


Αγιογράφηση με graffiti
ή
"Εκ του καρπού το δένδρον γνωρίζεται..." 

Μπορεί το graffiti να θεωρείται τέχνη του δρόμου και η θέα των σκίτσων του να παραπέμπει σε συνθήματα με σπρέι και σύγχρονη τέχνη, όμως η ζωγραφική του δρόμου τώρα λαμβάνει χώρα και σε εκκλησίες… και ο Θεός βοηθός.

 Eφημέριος σε μια Καθολική εκκλησία στην Καταλονία της Ισπανίας αποφάσισε(!) να εμπιστευτεί την αγιογράφηση του τρούλου του ναού σε δυο γκραφιτάδες(!!).
Όπως ομολογεί ο ίδιος στο BBC ήταν αρκετά αγχωμένος αλλά και ενθουσιασμένος. Το αποτέλεσμα όμως τον αποζημίωσε(!!!).«Παρ΄όλο που ο Τύπος σκανδαλίζεται από τους καλλιτέχνες του γκράφιτι, για εμένα(!) το γκράφιτι είναι ακόμη μια τέχνη» υποστηρίζει.
Την "αγιογράφηση"(!) ανέλαβαν δυο γκραφιτάδες ιδιαίτερα αναγνωρισμένοι στους ισπανικούς δρόμους.
Τα σχόλια είναι περιττά...                


                                                 Πηγή: http://www.zougla.gr/perierga/article/agiografisi-me-grafiti#
                                                          Επιμέλεια - θαυμαστικά: δικά μας


+++

3 σχόλια:

 1. Μετά την απ'αιώνων προσκύνηση των ειδώλων στην οποία επανήλθαν οι Ρωμαίοι/Λατίνοι σχεδόν 700 έτη από τους διωγμούς όπου κατέσφαξαν τους Χριστιανούς επειδή ΔΕΝ προσκυνούσαν τα είδωλα(!!!) τώρα πλέον προσκυνούν και τις καρικατούρες -επίσημα-.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έλεος!!!!

  Αλήθεια δεν γνώριζα ότι οι καθολική εκκλησία έχει αγιογραφίες τέτοιου τύπου. Το στήσιμο και η διάταξη , όπως και η διακοσμητική ταινία στα όρια της τοιχογραφίας παραπέμπουν στις τοιχογραφίες της Ορθοδόξου εκκλησίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μάλλον της Κοπτικής, θα έλεγα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή