* * *

* * *

+ + +


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:





Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ

+++
ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ (Σύναξις: 20η Ιουνίου)
Όλη η ανθρωπότητα παρακολούθησε συγκλονισμένη την τρομοκρατική ενέργεια των φανατικών ισλαμιστών στο Λονδίνο, που έσπειρε τον θάνατο και τον όλεθρο σε ανυποψίαστους πολίτες εκείνο το πρωινό της 7ης Ιουλίου του 2007. Μεσα από τις στάχτες και τα δάκρυα μία φωνή μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Εκείνη του Έλληνα οδηγού του μοιραίου λεωφορείου, του Γιώργου Ψαραδάκη. Ήταν επαγγελματίας οδηγός στις αστικές συγκοινωνίες του Λονδίνου.
Εκείνο το πρωί παρέλαβε το λεωφορείο της γραμμής 30 και ξεκίνησε για την συνηθισμένη διαδρομή, όπως κάνει τόσα χρόνια. Μεχρι που άκουσε μία έκρηξη. Όταν κοίταξε πίσω συνειδητοποίησε ότι ήταν ο μόνος από όλο το λεωφορείο που δεν είχε πάθει τίποτε Οι επιβάτες του είχαν σκοτωθεί η είχαν βαρύτατα τραυματισθεί. Το θέαμα ήταν φρικτό και απερίγραπτο. Εκείνος , όμως, εξήλθε σώος και αβλαβής. Μολις συνήλθε από τον ψυχικό κλονισμό μίλησε στούς δημοσιογράφους. Εκεί αποκάλυψε το "μυστικό " του:



"Σωθηκα από θαύμα! Παντα έχω μαζί μου ένα εικόνισμα της Παναγίας
της Οδηγήτριας. Το είχα μαζί μου και το πρωί της Πεμπτης.
Η Παναγία με έσωσε. Την ευχαριστώ"! Αυτή ήταν η δημόσια εξομολόγηση του Έλληνα οδηγού που βρέθηκε στο επίκεντρο του θρήνου και της καταστροφής. Όμως εκείνος δεν έπαθε την παραμικρή γρατζουνιά. Γυρω του αίματα, φρίκη, αποτροπιασμός. Ο φανατισμός είχε μετατρέψει τον νεαρό Μουσουλμάνο σε "καμικάζι" , σε αυτόχειρα βομβιστή. Πήρε μαζί του στον θάνατο τόσες ψυχές. Αλλά η Παναγιά έκανε το θαύμα της. Ο πιστός Ορθόδοξος, ο Γιώργος Ψαραδάκης, σώθηκε. "Η πίστις σου σέσωκέ σε" Η Οδηγήτρια βοήθησε τον Έλληνα οδηγό που προσπαθεί σε ξένα μέρη να βγάλει το ψωμί του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου